adha beauty care malaysia, a-dha, acai berry, mab, maajun anggun bistari, make-up, andaman, pelamin

27 March, 2012

a-Dha : Testimoni

~ TESTIMONI aDHA ~

Testimoni ke atas diri sendiri , wajah sebelum kusam, tone tak sekata.Wajah selepas lebih berkeyakinan untuk keluar tanpa mekap,lebih berseri dan licin...luve aDHA...

 

Wajah testimoni memang dah semulajadi SUPERB, hanya masalah eyebag yang gelap & bekas jerawat sahaja.Hasilnya masalah dapat di atasi dalam masa sebulan.
*pengguna menggunakan SET PINK 


Wajah testimoni tersedia cantik,..selepas memakai aDHA selama sebulan,kulit wajah semakin berseri dengan semulajadinya tanpa secalit mekap di wajah..
*Pengguna memakai SET PINK


 Wajah sebelom nampak kusam/tone kulit tak sekata.Selepas sebulan memakai aDHA,wajah lebh berseri,sekata,cerah&tegang.
*Pengguna memakai SET PINK


Sebelum memakai set skincare 'Adha'.. Segala pori2 terbuka yg kelihatan beso gedabak + bnyk parut2 jerawat & jerawat d muka..huhuhu ~

Pic Pertengahan --> Time ni baru pakai set skincare 'Adha' selama 4 minggu.. Pic ni mmg x pakai pape mekap pun tau..Just serum + Krim aDHA saje & eyeliner..

Pic Last --> Pic latest setelah memakai set skincare 'Adha' selama sebulan 17 hari .. Picture tanpa memakai mekap. Just serum + Krim aDHA saje & eyeliner..ˆ⌣ˆ



Wajah sebelum (kusam & jerawat kecil) & wajah selepas (lebih b'seri, cerah & bekas jerawat hilang)
*pengguna menggunakan SET PINK




Wajah testimoni menjadi Gebu, licin, sekata, berseri-seri tanpa secalit mekap (dah macam kulit baby boy die yg didukung nye)
*pengguna menggunakan SET PINK

Wajah testimoni menjadi selicin & bersih seperti baby yg didukung olehnya...mcm korean looks pun ada...
*pengguna menggunakan SET PINK
Testimoni ke atas diri saya sendri(sy tidak memakai sebarang bedak/hanya memakai celak & gincu) ~ walaupun selepas sebulan perawatan.

Muke kakak ni  mmg dah cantik actually, just sj die nk pakai product a-Dha ni, now die suke pakai sbb katanye, muke lebih flawless, tegang & berseri walaupun tanpa mekap. So bayangkan kalo dgn mekap lgila b'tambh gebus u olls...;-)
*pengguna menggunakan SET PINK

 masalah kulit tidak sekata ~ wajah testimoni menggunakan mekap namun tetap kekal hingga petang & flawless
*pengguna menggunakan SET PINK

 Masalah kulit gelap di bawah mata&tone kulit tidak sekata  ~ wajah m'jadi cerah & gebu tanpa solekan
*pengguna menggunakan SET PINK


 umur 40 thn ke atas (Masalah Jeragat)~memakai set hijau ~ jeragat hilang sudah!
*pengguna menggunakan SET HIJAU

umur 40 thn ke atas (Masalah Jeragat)~memakai set hijau ~ jeragat 
*pengguna menggunakan SET HIJAU 


#GAMBAR-GAMBAR TESTIMONI DI ATAS,SAMA SEKALI TIDAK DIEDIT,ORIGINAL DARI TESTI SENDRI UTK KOLEKSI FASYIRAH D'TOUCH SAHAJA!!!

09 March, 2012

Contoh Pelamin

 Pelamin bertunang

 Pelamin Bertunang


 Pelamin Bersanding






07 March, 2012

SF Beauty





SF Beauty penemuan daripada sumber semulajadi utk rawatan kulit yang ringkas bagi menyerlahkan kecantikan semulajadi. SF beauty bertindak meningkatkan metabolisma kulit dgn penjanaan sel-sel baru, merencatkan proses penuaan, mengurangkan garis-garis halus, menambahkan ketegangan kulit dan mengekalkan kelembapan semulajadi agar kelihatan muda sentiasa.

Produk ini telah mendapat status KKM dan ketulenannya, b
oleh semak status KKM dengan Biro Pengawalan Farmaseutikal.
SF beauty Soap : NOT 110600593K
SF Day Cream : NOT 110600594K
SF Ninght Cream: NOT 110600595K


SF Beauty
terdapat 2 packaging yang berlainan iaitu bekas kaca dan juga plastik. Bekas kaca adalah untuk dipasarkan dikalangan orang-orang kenamaan dan tertentu sahaja. Ini adalah kerana pengguna SF beauty adalah terdiri drp beberapa golongan termasuklah golongan kenamaan. Namun pengguna tidak perlu risau kerana ia adalah produk yang sama. Terpulang kpd anda mahu yang bekas kaca atau plastik. Tapi kami memilih bekas plastik untuk dijual supaya memudahkan proses pembungkusan dan penghantaran.

Mengandungi Vitamin E utk merawat muka dengan menghilangkan jerawat, jeragat, bekas jerawat, mengecilkan pori-pori serta mencerahkan kulit muka anda.


Info:-

SF Sabun Kecantikan : natural & bersih dengan Vitamin E ~ Meningkatkn metabolisme kulit, merencat penuaan ,mengurangkan kedutan & keanjalan kulit serta memberi kelembapan semulajadi selain segar, licin & bersih.

SF Krim Malam : Bahan semulajadi ~ menghilangkan jeragat, bekas jeragat, memutih & membersihkan kulit lebih halus & bersih.

SF Krim Siang : Bahan semulajadi ~ sebagai pelindung UV, melembap, melembut & menyihatkan kulit.

Cara Pemakaian : 
Cuci muka dengan dengan Sabun 2x sehari
Gunakan Krim Siang pada siang hari (sebagai pelindung UV)
Gunakan Krim Malam pada malam hari
Peringatan : Untuk kesan yang baik, anda dinasihatkan supaya tidak memakai dgn produk lain 
selain SF Beauty.


Set Kecil : RM79.00
Set Besar : RM119.00 
Set Besar Sensitif : RM119.00

Postage Poslaju : RM 6 (semenanjung) / RM10 (sabah/sarawak)

Hubungi : Azira - (012) 310 5715  ~ Dealer Selayang/Batu Caves & sekitarnya.

05 March, 2012


 Testimoni : Acai Berry


Pengurangan sebanyak 7kg selama 1bulan 2minggu


Berat sebelom 71kg & berat selepas 57kg (pengurangan sebanyak 14kg dlm masa 1bulan)


 selepas memakan selama 1bulan lebih


 selepas & sebelom(selepas makan selama 2minggu)

selepas & sebelom


sebelom & selepas
Acai Berry Slimming Herbal (100% Natural)
~KELUARAN OLEH PT ADONAI PERKASA~



Sesuai Untuk Lelaki & Wanita

Manfaat :-

Menahan Nafsu makan
Mempercantikkan kulit
Meningkatkan Metabolisme

Cara Makan :-

1  kapsul setiap hari sebelum sarapan, diminum dgn air suam

DI SAHKAN HALAL(ORIGINAL)!!!


Perbezaan Acai Berry diet ASLI dan PALSU

Terdapat banyak produk perlangsingan di serata dunia dengan menggunakan pelbagai cara dan kaedah yang berbeza-beza. Produk Acai Berry adalah salah satu produk pelangsingan yang semakin laris dipasaran di asia dan di luar negara. Disebabkan hasilnya menakjubkan ramai pihak tidak bertanggungjawab telah mengambil kesempatan membuat klon produk ini. Tetapi kesannya sangat bahaya sekiranya membeli product yang tiruan. Disini adalah beberapa contoh untuk membezakan samada produk yang anda beli ASLI atau pun PALSU..

 
1. Pressure sensitive seal (penutup dalam botol)

Penutup dalam botol Acai Berry yang ASLI 


Menggunakan penutup gam yang kemas bagi menjaga kualiti soft gel di dalamnya. 
Berbeza dengan yang PALSU, tidak menggunakan penutup bergam.


2. Kandungan Cecair didalam Softgel.


ORIGINAL ~ disebelah kiri (cecair warna coklat gelap & apabila disentuh akan berasa sedikit seperti pasir halus & kesat.
  PALSU ~ disebelah kanan (cecair warna putih & bila disentuh terasa minyak)


3.Dessicant (Penyerap kelembapan)


 ORIGINAL ~ sebelah kiri (kualiti yang terjamin)
PALSU ~ sebelah kanan (kualiti yang rendah)
 
4. Packaging Baru dari Pt. Adonai Perkasa untuk mengelakkan pemalsuan product Acai Berry ASLI dengan menambah hologrem ditutup, bawah, sisi kotak dan mengubah ejaan singkatan ''ABC'' kepada ''Acai Berry''.


                 NEW!!...NEW!!!!....Packing terbaru setelah diiktiraf oleh badan BPOM 
(Badan Pengawasan Obat dan Makanan)

5. Mari kita lihat contoh eksperimen yg telah di buat keatas softgel acai berry yang ASLI dan PALSU.

selepas 5 minit - perhatikan softgel Pt.Adonai perkasa (Asli) warna air masih tidak berubah dan jernih manakala yang di sebelah kiri (palsu) air bertukar menjadi warna hijau, warna bahan kimia sudah terlerai.

setelah 20 minit - ABC palsu warna bahan kimianya kelihatan semakin pekat, bayangkanlah kalau serap dalam tubuh kita apa akan jadi....


setelah 45 minit -ABC palsu warnanya semakin pekat dan mulai menampakkan isi dalamnya yang mulai pecah dan mengeluarkan cecair berwarna putih seperti lemak.

setelah 50minit - ABC palsu akhirnya larut semua dan warna hijaunya semakin pekat dan mengeluarkan lemak putih, kalau dicium baunya seperti lemak khinzir (menurut sumber bukan islam)


Berminat hubungi :
Azira : (012) 310 5715
email : fasyirah_80@yahoo.com



nuffnang ads